Camping ‘Het Hazenpad’ ligt in het midden van een aantal prachtige natuurgebieden.
Je belandt in één groot natuurgebied, te voet of op de fiets. Van bos, naar heide, naar beekdal en zandverstuiving.
Je komt terecht in een wereld waar de herder rustig rondloopt met zijn schapen,
waar oeroude hunebedden te vinden zijn en waar je karrensporen ziet van eeuwen geleden.
Maak kennis met de omgeving van camping ‘Het Hazenpad’ in het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold, het Holtingerveld, de Weerribben, het Uffelter Binnenveld, het Reestdal en de Drentsche Aa

Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste stille natte heidegebied van West-Europa. De schaapskudden en runderen dragen in belangrijke mate bij aan het beeld op het Dwingelderveld. Naast natuur en landschap kent het Dwingelderveld bijzondere cultuurhistorische waarden en uitgebreide mogelijkheden voor natuurgerichte recreatie. Het bezoekerscentrum is het start- of eindpunt voor iedere wandeling en fietstocht over het Dwingelderveld.
Voor meer informatie zie: Nationaalpark Dwingelderveld
Het Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Je wandelt en fietst hier door 6.000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgrasland. Voor je beeldvorming: dat zijn tienduizend voetbalvelden! Genoeg te beleven dus. Of je nu de kano instapt bij Appelscha, een bezoekje brengt aan Schaapskooi Doldersummerveld,
of het belevingspad bij Hoogersmilde loopt, je maakt hier altijd wat bijzonders mee.
Voor meer informatie zie: Nationaalpark Drents-Friese Wold


Gekneed door ijs en oorlog. De plek om het ontdekken van het gebied te starten is de Poort Holtingerveld. Het meest opvallende element in het Holtingerveld is de Havelterberg. Deze heuvel is 19 meter hoog en ongeveer 150.000 jaar geleden in de voorlaatste ijstijd opgestuwd. Na het afsmelten van het ijs bleef deze ‘puinhoop’ achter. Vanaf de hunebedden voert een pad ‘steil’ de berg op. U wandelt door de droge heide met struikheide en bochtige smele, zoals in veel andere Drentse heidevelden. Boven op de berg is het beeld heel anders. Door de dikke laag keileem blijft hier veel water staan en is het veel natter dan op de helling.
Voor meer informatie zie: Holtingerveld
Weerribben-Wieden is een van de meest bijzondere gebieden van Nederland en het grootste laagveenmoeragebied van Noordwest-Europa. Dankzij de mensenhanden van turfstekers en rietsnijders ontstond een uniek landschap vol meren, vaarten, rietlanden, moerasbossen en trilvenen. Een verleden vol veen, turf en riet levert een beeldschoon heden op. Adembenemende natuur, eindeloze waterpartijen en historische stadjes en dorpen.
Voor meer informatie zie: Weerribben


Het Uffelter Binnenveld is een bijzonder gevarieerd natuurgebied. Het betreft een heideveld dat al in vroeger eeuwen aan alle kanten omsloten werd door landbouwgrond, hetgeen de naam ‘binnenveld’ verklaart. De hoogteverschillen en vele verrassende doorkijkjes maken van elke wandeling een boeiende belevenis. Een route van vijf kilometer voert over beschut gelegen heideveldjes, hooilanden omsloten door fraaie natuurlijke bospartijen en langs schilderachtige vennen. Een goed startpunt voor een rondwandeling is het informatiepaneel langs de Markegenotenweg tussen Uffelte en Havelte. Vanwege de schapen is de route niet toegankelijk voor honden.
Voor meer informatie zie: Uffelter Binnenveld
Het Reestdal is gelegen rondom het grensriviertje de Reest, een eeuwenoud beekdal met een heel eigen karakter.De Reest is een laaglandbeek die nog zijn oorspronkelijke natuurlijk verloop heeft. Door het boerenleven dat eeuwenlang hetzelfde is gebleven, is er een kleinschalig landschap ontstaan met natte hooilanden, akkers, houtwallen, heidevelden en bossen. In dit idyllisch landschap komen veel bijzondere planten voor, zoals de dotterbloem, pimpernel noordse zegge en moerskartelblad. Ook dieren als de wulp, de graspieper, ooievaars, reeën, dassen en de boomkikker leven in dit gebied.
Voor meer informatie zie: Reestdal


Het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa heeft haar naam te danken aan de bijzondere beek die door het landschap loopt: De Drentsche Aa. ‘Duizenden jaren cultuur in een waaier van meanderende beken’. Nergens in Nederland vind je een beek als de Drentsche Aa. Kronkelend haar weg zoekend door het landschap, zoals zij dat al eeuwen en eeuwen gedaan heeft. In dit uitzonderlijk gaaf gebleven landschap creëerden boeren gedurende duizenden jaren een grote rijkdom aan natuur.
Voor meer informatie zie: Nationaal park Drentsche Aa
Het Hazenpad:
Direct Naar:


